Τα αναπόφευκτα κόστη

Η επιχείρησή μας, για να είναι βιώσιμη και φυσικά να υπάρχει δίπλα σας για να σας υποστηρίζει σε βάθος πολλών-πολλών ετών, οφείλει να καλύψει κάποια έξοδα.

Αυτά είναι έξοδα συντήρησης γραφείου, ασφαλιστικές εισφορές, φορολογία, κόστος εργαλείων και ένα λογικό επίπεδο αμοιβών, ώστε να υπάρχει το κίνητρο να εργαστούμε με πάθος, επαγγελματισμό και αποτελεσματικότητα στο project σας.

Έτσι γνωρίζοντας τα παραπάνω κόστη προκύπτει το κόστος 1 ώρας εργασίας, αφού οι ώρες που μπορούμε να εργαστούμε είναι εκ των πραγμάτων συγκεκριμένες.

Το κόστος του κάθε site ουσιαστικά υπολογίζεται σε συνάρτηση με το πόσες ώρες εργασίας θα επενδυθούν στο κάθε κομμάτι, ώστε να ολοκληρωθεί επιτυχώς, χωρίς εκπτώσεις και να επιτύχει το στόχο του προς όφελος της επιχείρησής σας.

Εάν κάποιος επαγγελματίας δεν εφαρμόζει ένα τέτοιου τύπου σκεπτικό στην κοστολόγησή του, οι πιθανές περιπτώσεις είναι:

  • Είναι προς το παρόν αρχάριος ή ελλειπής γνώσεων σε επιχειρήσεις, με συνέπεια να παράγει ζημίες και να μη μπορεί να είναι δίπλα σας για μεγάλο διάστημα. Συνέπεια: Θα χρειαστεί σύντομα να αναζητήσετε νέους συνεργάτες και να ξεκινήσετε την επένδυση χρόνου και χρήματος ξανά από την αρχή. Δουλεύουμε με πολλές τέτοιες επιχειρήσεις και το γνωρίζουμε εμπειρικά.
  • Δεν έχει τεχνικό υπόβαθρο και εμπειρία σε online projects για να εκτιμήσει σωστά τις ώρες εργασίας που απαιτούνται.
  • Γνωρίζει τι συμβαίνει και επιλέγει λύσεις χαμηλής ποιότητας και ελάχιστων απαιτήσεων σε χρόνο υλοποίησης. Οδηγείται εκ των πραγμάτων σε λύσεις τύπου έτοιμων, παραφορτωμένων templates και σε άσκοπο και υπερβολικά μεγάλο πλήθος plugins. Αυτές οι λύσεις σε καμία περίπτωση δεν θα κάνουν την επιχείρησή σας να ξεχωρίζει και να πετύχει τους στόχους για τους οποίους ξεκίνησε ήδη την αναζήτηση για συνεργάτη δημιουργίας εταιρικών websites.

Το σύγχρονο website

Είναι πλέον εύκολο ο καθένας να υπάρχει online με ένα site. Έτσι οι χρήστες ζουν ανάμεσα σε ένα «θόρυβο» από πληροφορίες και μηνύματα επιχειρήσεων.

Η πραγματική πρόκληση για να διαφέρεις δεν είναι να διαθέτεις ένα site, αλλά ένα εταιρικό site που θα κάνει τους χρήστες να σε ακούσουν, να νιώσουν ότι έχουν να κάνουν με μια αξιόπιστη επιχείρηση και να σε εγκρίνουν.

Σε κάθε project που περιλαμβάνει αποκλειστικά την δημιουργία website απαιτείται να εργαστούν oι εξειδικευμένοι επαγγελματίες:

  1. Graphics designer (logo, business cards, business colors/fonts, banners, κ.τ.λ.)
  2. UI/UX designer (website layout, front-end User Experience)
  3. Κειμενογράφος/Marketer (συγγραφή κειμένων website)
  4. Web Developer (προγραμματισμός, λειτουργίες, διασύνδεση με 3rd party services)

Στις περιπτώσεις που οι παραπάνω επαγγελματίες συνεργαστούν επιτυχώς και εφόσον το budget του έργου το επιτρέπει, το απότελεσμα είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα σας δικαιώσει.

Το δικό σας website

Κουβεντιάζοντας λοιπόν αναλυτικά για τους στόχους και τις απαιτήσεις του κάθε έργου, μπορούμε να προϋπολογίσουμε τις ώρες εργασίας που απαιτούνται για το κάθε κομμάτι του.

Έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε σε μία προσφορά σχετικά με τις συγκεκριμένες ώρες που προτείνουμε να διατεθούν στο κάθε κομμάτι έως την ολοκλήρωση.

Εάν οι ώρες που προϋπολογίστηκαν δεν αποδειχθούν αρκετές, μπορούν να αναπροσαρμοστούν μετέπειτα, μετά από κατάλληλη συνεννόηση και προγραμματισμό. Φυσικά σε κάθε σταδιο υπάρχει ενημέρωση για την εξέλιξή του.

Αυτός είναι ο πιο επαγγελματικός και ξεκάθαρος τρόπος κοστολόγησης ενός website, που θα είναι custom made και εξατομικευμένο για τις δικές σας ανάγκες.

Οι έτοιμες προτάσεις

Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλές περιπτώσεις επιχειρηματιών που αποφασίζουν ο προϋπολογισμός που θα ήθελαν να αφιερώσουν στο εταιρικό τους website να παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα.

Χρησιμοποιώντας λοιπόν τις γνώσεις που αποκτούμε καθημερινά σε συνεργασία με διάφορες επιχειρήσεις, έχουμε δημιουργήσει επαγγελματικές προτάσεις συγκεκριμένων χαρακτηριστικών και χαμηλού budget.

Φυσικά εάν οι ανάγκες σας δεν καλύπτονται από τις συγκεκριμένες προτάσεις, θα χαρούμε να μας ζητήσετε προσφορά με τις εξειδικευμένες προδιαγραφές του έργου σας.