Εισαγωγή

Στην παρούσα μελέτη θα μπορέσετε να βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για τις υπηρεσίες που συντελούν στην δημιουργία ενός ανταγωνιστικού και σύγχρονου website.

Περιλαμβάνονται οι σημαντικοί τομείς, που αφορούν σε ένα πλάνο επιτυχημένου διαδικτυακού έργου.

Ελπίζουμε τα δεδομένα να σας φανούν χρήσιμα και φυσικά καλώς ήρθατε στον κόσμο του αποδοτικού web design & development!

To top

Προφίλ επιχείρησης

Η επιχείρησή σας είτε διαθέτει πολύχρονη παρουσία στο χώρο, είτε κάνει τώρα τα πρώτα της βήματα έχει ένα συγκεκριμένο σκοπό και στόχο.

Σκοπός της επιχείρησης είναι, με σεβασμό στο κοινό που την ακολουθεί και στους συνεργάτες της, η παροχή αξιόπιστων υπηρεσιών ή η προμήθεια ποιοτικών προϊόντων.

Στόχος της επιχείρησης είναι να προσελκύσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο πλήθος από ενδιαφερόμενο κοινό της ευρύτερης ελληνικής επικράτειας ή και του εξωτερικού και να αποτελέσει ένα σημείο αναφοράς ποιοτικών υπηρεσιών και ειδών.

Η επιχείρηση έχει ανάγκη από ένα website που θα λειτουργεί ως ένα δυναμικό εργαλείο marketing, πωλήσεων και επικοινωνίας, με σκοπό να προσελκύει νέους επισκέπτες, συνεργάτες και πελάτες, να τοποθετεί την επιχείρηση ως αυθεντική επιλογή στο χώρο της και να παρέχει αξιοπιστία στους πιθανούς πελάτες και συνεργάτες της.

Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι η επιχείρησή σας, για να συνεχίσει να αναπτύσσεται, έχει συμφέρον να συνεργαστεί με έναν έμπειρο συνεργάτη στον χώρο του διαδικτύου. Σκοπός είναι ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη του νέου της website, σύμφωνα με τα σύγχρονα δεδομένα στο χώρο της παρουσίασης υπηρεσιών και προϊόντων και του αποτελεσματικού web design.

To top

Ανάγκες επιχείρησης

Το νέο σας website καλείται να καλύψει της ακόλουθες ανάγκες της επιχείρησης:

 • Να αναβαθμίσει την δημόσια εικόνα της επιχείρησης και να αποτελεί την εισαγωγική επαφή του πιθανού πελάτη ή προμηθευτή με την επιχείρηση και τις προτάσεις της.

  Το website θα αποτελεί ως εργαλείο τη βάση που θα εμπνέει αξιοπιστία για την επιχείρηση, διατηρώντας παράλληλα τον επισκέπτη στις σελίδες της εφαρμογής, μέσα από ένα καλαίσθητο, αλλά απλό και λειτουργικό design.

  Στόχος είναι να επιτευχθεί μετέπειτα μία σοβαρή προσέγγιση σε πελάτες και συνεργάτες ενδιαφέροντος ή παρότρυνση προς τον τελικό καταναλωτή να εντάξει όσα προσφέρει η επιχείρηση στις μόνιμες αγοραστικές του συνήθειες.
 • Να παρουσιάζει και να εξηγεί σε κάποιον επισκέπτη, με πολύ απλό και κατανοητό τρόπο, πολύ γρήγορα, με συντομία το εύρος και τα οφέλη των παρεχόμενων προτάσεων, της γκάμας της επιχείρησης και τα πλεονεκτήματα μιας πιθανής συνεργασίας.
 • Να προβάλλει την εμπειρία, την μεθοδολογία, τις γνώσεις, το πάθος, την ιστορία και την επαγγελματική πορεία των ιδιοκτητών της επιχείρησης, με σκοπό να συνδεθεί ο υποψήφιος πελάτης ή συνεργάτης συναισθηματικά με το προϊόν/υπηρεσία, αλλά και λογικά με τα οφέλη της επικείμενης συνεργασίας.
 • Να είναι ικανό να προσκαλέσει τον κάθε ενδιαφερόμενο πελάτη/συνεργάτη σε επικοινωνία με την επιχείρηση και να αυξήσει τα νέα αιτήματα για πληροφόρηση, συνεργασία ή και αγορές.
 • Να παρέχει απαντήσεις στις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις των πελατών, με στόχο να απελευθερώσει μεγάλο τμήμα του χρόνου που δαπανά η επιχείρηση για να απαντά σε επαναλαμβανόμενα ερωτήματα γενικής φύσεως των ενδιαφερομένων.
 • Να παρέχει εύχρηστη διαχείριση για τις ανάγκες της καταχώρησης προϊόντων/υπηρεσιών, άρθρων και γενικότερα καταχώρησης κειμένων, φωτογραφιών από τους διαχειριστές.
 • Να είναι κατάλληλα δομημένο, με εξατομικευμένες σελίδες για τις κατηγορίες περιεχομένου της επιχείρησης, ώστε στη συνέχεια το website να είναι ικανό να εμφανίζεται στα αποτελέσματα της Αναζήτησης Google, όταν οι ομάδες του κοινού στόχου κάνουν έρευνα για τις φράσεις αυτές.

  Είναι σημαντικό για την επιχείρηση, παρόλο που δουλεύει αποδοτικά «από στόμα σε στόμα», να εμφανίζεται στη Google, ώστε το πελατολόγιό της να εντοπίζει την παρουσία της με περηφάνια, ενώ η επιχείρηση, να μπορεί να προσεγγίσει και νέους αγοραστές/συνεργάτες από την ευρύτερη επικράτεια.
 • Να παρέχει μέτρηση της απόδοσης των ποσών που θα επενδύει η επιχείρηση στις πιθανές διαφημιστικές της ενέργειες, όπως για παράδειγμα Facebook Ads, Google Ads, Email Marketing, κ.ά.

Η επιχείρηση είναι πιθανό να έχει στα πλάνα της να δαπανήσει έναν συγκεκριμένο προϋπολογισμό σε online διαφήμιση, χωρίς όμως να είναι σίγουρη κατά πόσο αυτό λειτουργεί. Το νέο website καλείται να δώσει απάντηση σε αυτό το ερώτημα μια για πάντα.

Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε;

Δημιουργούμε εξατομικευμένες, «χειροποίητες» εφαρμογές διαδικτύου για σύγχρονους και δραστήριους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων.

Ο στόχος μας είναι να αναπτύξουμε και να υποστηρίζουμε έργα που προσφέρουν ρεαλιστική αξία στον κόσμο, εφαρμογές που λύνουν προβλήματα και κάνουν τη ζωή λίγο ευκολότερη. Ας κατασκευάσουμε λοιπόν ένα διαδικτυακό έργο, με αποτελέσματα που θα σας κάνουν να αισθάνεστε περήφανοι!

To top

Προτεινόμενη λύση και αποτελέσματα

Ξεκινώντας αρχικά από τη δημιουργία δυναμικού website, μπορούμε να υποστηρίξουμε πως η σημερινή εξέλιξη των τεχνολογιών του προγραμματισμού διαδικτύου (web development) παρέχει στην επιχείρηση τη δυνατότητα να επιτύχει την προσέγγισή της στο κοινό που στοχεύει, καθώς επίσης να εξυπηρετήσει το κοινό με αποδοτικότερους και πιο κερδοφόρους τρόπους.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου η επιχείρηση έχει ανάγκη από ένα νέο, custom, «χειροποίητο» website, που θα κατασκευαστεί «από το μηδέν». Θα υλοποιηθεί με εξατομικευμένο σχεδιασμό, που θα αντιπροσωπεύει τη μοναδική της ταυτότητα και θα είναι ικανό να μεταδώσει τις αξίες που προσθέτει η επιχείρηση στην κοινότητά της.

Τι κερδίζετε;

 • Το website δημιουργείται ακριβώς σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες, από άποψη εμφάνισης, λειτουργικότητας και στόχων. Παράλληλα οι δυνατότητες επεκτασιμότητας είναι μεγαλύτερες, με μικρότερο κόστος. Έτσι σε βάθος χρόνου μπορείτε να αναβαθμίσετε την online ιδιοκτησία σας προς διαφορετική κατεύθυνση.
 • To design παρουσιάζει ευχρηστία για τους επισκέπτες και εκπέμπει αξιοπιστία για τον ιδιοκτήτη. Αποτέλεσμα να αυξάνεται η διάδοση του website «από στόμα σε στόμα» και οι επαναλαμβανόμενες επισκέψεις και πωλήσεις.
 • Η ταχύτητα φόρτωσης του website αντανακλά την σοβαρότητα της επιχείρησής σας, ενώ παράλληλα βελτιώνει την εμπειρία των επισκεπτών διατηρώντας τους επίσης χαρούμενους! Το γεγονός αυτό θα επηρεάσει τα κέρδη του ιδιοκτήτη, αφού η ταχύτητα φόρτωσης είναι σημαντική στο διαδίκτυο.
 • Το διαχειριστικό του website αναπτύσσεται με τέτοιον τρόπο, ώστε να είναι «όσο πιο εύκολο γίνεται». Αυτό είναι κάτι που θα σας εξοικονομήσει πολύτιμο χρόνο και θα σας κρατήσει σε ευχάριστη διάθεση.
 • Η συντήρηση της εφαρμογής από εσάς (μετά από κατάλληλη εκπαίδευση) για θέματα ασφαλείας, συμβατότητας με αναβαθμίσεις, κ.ά. γίνεται με μεγαλύτερη ευκολία. Επίσης εάν αναλάβει κάποιος επαγγελματίας το κομμάτι αυτό, το κόστος θα είναι μικρότερο.
 • Το website είναι κατάλληλα δομημένο, ώστε να είναι ανιχνεύσιμο από τις μηχανές αναζήτησης. Σαν αποτέλεσμα μπορείτε να επωφεληθείτε από δωρεάν επισκεψιμότητα.
 • Το website είναι σωστά ανεπτυγμένο για να παρουσιάζονται πιο «δελεαστικές» και επαγγελματικές οι κοινοποιήσεις των σελίδων του στα social media.
 • H διαδικτυακή ιδιοκτησία σας κατασκευάζεται με βάση τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις και φυσικά η εμφάνιση και η λειτουργικότητα προσαρμόζονται σωστά σε όλους τους τύπους συσκευών και λειτουργικού (Responsive Web Design). Τα ευχάριστα νέα για εσάς είναι ότι θα «συναντήσετε» τους επισκέπτες σας με επαγγελματικό τρόπο σε κάθε συσκευή ή λειτουργικό σύστημα.
 • Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, δεν θα είστε μόνοι σας! Είμαστε λάτρεις της ανθρώπινης επικοινωνίας και της συνεχούς τεχνικής υποστήριξης, χωρίς χρονοβόρες και πολύπλοκες εταιρικές διαδικασίες!

Παράλληλα απαιτείται ένα ενσωματωμένο Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου που θα επιτρέπει στους διαχειριστές να ανανεώνουν εύκολα το μελλοντικό περιεχόμενο του website του όπως οι φωτογραφίες, κείμενα και video, χωρίς εξειδικευμένες γνώσεις, άμεσα και με ασφάλεια μετάδοσης των πληροφοριών.

Η επιχείρηση έχει ανάγκη από μία online πλατφόρμα που θα της επιτρέπει να αλληλεπιδρά με το κοινό της και να τους προτρέπει πειστικά να γίνουν μόνιμοι επισκέπτες, πελάτες ή και συνεργάτες.

Παρόλα αυτά η επιχείρηση δεν θα καταφέρει να επιτύχει τους παραπάνω στόχους αν το website της είναι τμήμα του συνόλου των αδιάφορων και δύσχρηστων websites που υπάρχουν, οι επισκέπτες των οποίων τα εγκαταλείπουν γρήγορα και συνεχίζουν παρακάτω την πλοήγησή τους.

Πώς το επιτυγχάνουμε;

Στην υλοποίηση της πλατφόρμας του δυναμικού website θα ενσωματωθεί ως Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου (CMS) το λογισμικό ανοιχτού κώδικα (open source) WordPress.

Αυτό θα σας επιτρέψει να έχετε τον έλεγχο του website σας, δίνοντάς σας την δυνατότητα για αλλαγές σε κείμενα, φωτογραφίες, κτλ. χωρίς την μόνιμη εξάρτηση από προγραμματιστές.

Η χρήση λογισμικού ανοιχτού κώδικα δεν περιορίζει την επιχείρηση σε μια σχέση εξάρτησης από εταιρείες, δεν απαιτεί επιπλέον κόστη απόκτησης του λογισμικού και συνεχούς ανανέωσης των αδειών, κάτι που απαιτούν τα κλειστά λογισμικά.

Επιπρόσθετα το λογισμικό ανοιχτού κώδικα διαθέτει μια μεγάλη κοινότητα χρηστών και προγραμματιστών παγκοσμίως, οι οποίοι συνεργάζονται για τη συνεχή βελτίωση του λογισμικού, παρέχοντας γνώσεις, γεγονός που ενσωματώνει άμεσα τις πιο σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις εξασφαλίζοντας σταθερότητα, ασφάλεια και επεκτασιμότητα στο σύστημα.

Ακολουθούν κάποιοι από τους λόγους που επιλέγουμε το WordPress ως Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου:

 1. Αποτελεί το Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου με την ευκολότερη διαχείριση και ταχύτητα ανάρτησης νέου περιεχομένου.
 2. Ιδανική λύση για δημιουργία website με δυνατότητα δημιουργίας custom κώδικα για τις εξειδικευμένες ανάγκες κάθε Έργου, κατηγοριοποίηση περιεχομένου και επέκταση με μελλοντικές εφαρμογές.
 3. Το ισχυρότερο Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου στον τομέα του SEO (Βελτιστοποίηση για τις Μηχανές Αναζήτησης)
 4. Παρουσιάζει το μικρότερο κόστος υποστήριξης και αναβαθμίσεων, όταν αυτές γίνονται από επαγγελματία.
 5. Χρησιμοποιείται από το 36,1% όλων των websites και από το 62,9% της αγοράς των websites που διαθέτουν Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου. Τα ποσοστά που αναφέρονται παρουσιάζουν καθημερινά ανοδική πορεία.

Παραδείγματα μεγάλων Οργανισμών και επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν το WordPress στις εφαρμογές τους είναι ενδεικτικά:
BBC America, CNN, Sony Music, MTV News, Ford Social, The New York Times, Google Ventures, TED, Facebook newsroom, ΕΡΤ, κ.ά.

Τι προτείνουμε;

Προτείνουμε ένα νέο, custom-made, «χειροποίητο» website, που θα κατασκευαστεί «από το μηδέν». Θα υλοποιηθεί με εξατομικευμένο σχεδιασμό, που θα αντιπροσωπεύει τη μοναδική ταυτότητα της επιχείρησης και θα είναι ικανό να μεταδώσει τις αξίες που προσθέτει η επιχείρηση και το μήνυμα που στοχεύει στο κοινό της.

Πλεονεκτήματα

Με ένα custom-made website έχουμε καλύτερο website διότι:

 • Το website μας δεν μοιάζει με άλλα, μας διαφοροποιεί ευκολότερα από τους ανταγωνιστές.
 • Αποκτούμε design ακριβώς όπως χρειάζεται για τους επισκέπτες μας και όπως το θέλουμε εμείς. Εκπέμπει περισσότερη αξιοπιστία για την επιχείρηση.
 • Ευκολότερη διαχείριση, πιο “minimal” πίνακας ελέγχου.
 • Πιo γρήγορο website
 • Καλύτερο website για SEO
 • Πιο ασφαλές
 • Οικονομικότερη συντήρηση
 • Οικονομικότερες επεκτάσεις
 • Best Value for Money

Τι παρέχουμε σε όλα μας τα websites;

 • Σχεδιασμό & ανάπτυξη ανταγωνιστικών & επιτυχημένων websites
 • Ανάπτυξη εξειδικευμένων χαρακτηριστικών για βελτίωση της εμπειρίας χρήστη του website και αύξηση των πωλήσεων
 • Ενέργειες για τη μέγιστη ταχύτητα φόρτωσης του website
 • Ενέργειες για την ασφάλεια του website
 • Ενέργειες για τις μηχανές αναζήτησης (SEO)
 • Ενέργειες για τα social media
 • Δυνατότητες μελλοντικής επέκτασης
 • Εκπαίδευση διαχειριστή

Στη συνέχεια παρουσιάζονται αναλυτικά τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά του νέου σας website:

To top

1. Σχεδιασμός και ανάπτυξη

 • Διασύνδεση του ονόματος χώρου (domain name) της επιλογής σας με το νέο website.
 • Ανάπτυξη (προγραμματισμός) δυναμικού, φιλικού προς τις μηχανές αναζήτησης (search engine friendly) website, με ανάπτυξη επικυρωμένου κώδικα σύμφωνα με τα διεθνή standards και τους κανονισμούς του W3C.
 • Responsive web design για την ορθή προβολή του website σε όλους τους τύπους συσκευών, όπως smartphones, tablets, laptops, desktops, PC, Mac, Android and iOS. Έτσι το website θα είναι mobile friendly, σύμφωνα με το επίσημο εργαλείο της Google που είναι διαθέσιμο στη διεύθυνση: https://search.google.com/test/mobile-friendly
  Αυτό σημαίνει πως ανάλογα με το μέγεθος της οθόνης που προβάλλεται, το website θα προσαρμόζεται σε διάταξη, μέγεθος γραμματοσειρών, φωτογραφιών, κτλ. για τη μέγιστη δυνατή ευκρίνεια χωρίς να απαιτείται οριζόντια κύλιση (scroll). Έτσι καλύπτονται οι ανάγκες του κοινού που στοχεύουμε και παράλληλα δεν χάνουμε μερίδιο της αγοράς που πλοηγείται από κινητές συσκευές.
 • Retina ready κατασκευή για προβολή του περιεχομένου του website με “κρυστάλλινα” γραφικά στις οθόνες υψηλής ανάλυσης τύπου Retina των συσκευών της Apple.
 • Ανάπτυξη Custom WordPress child theme, συμβατό με τις τάσεις του σύγχρονου web design και user experience UX design, που έχει ως αποτέλεσμα ο επισκέπτης του website να νιώθει ότι αλληλεπιδρά με μία σύγχρονη, λειτουργική, εύχρηστη και αισθητικά ποιοτική online εφαρμογή, αφού εφαρμόζονται οι αρχές που έχουν μετρηθεί παγκοσμίως ότι αποδίδουν περισσότερο στην πλοήγηση στο διαδίκτυο. Η υλοποίηση του website γίνεται με εξατομικευμένο σχεδιασμό και προγραμματισμό, για τις ακριβείς ανάγκες της επιχείρησης, ενώ το custom child theme θα είναι διαθέσιμο μόνο στο website της επιχείρησής σας.
 • Εφαρμογή εξειδικευμένου χρωματικού σχήματος (χρωματική παλέτα) και γραμματοσειρών, σύμφωνα με τις επιλογές μας και βάσει της ταυτότητας της επιχείρησης. Ειδικότερα στην επιλογή των γραμματοσειρών φροντίζουμε να είναι κατάλληλες για το διαδίκτυο (web safe) και να συμπεριλαμβάνουν τους χαρακτήρες που απαιτούνται για την σωστή προβολή της ελληνικής σε κάθε συσκευή και λειτουργικό σύστημα.
 • Ανάπτυξη εύχρηστου, φιλικού διαχειριστικού (πίνακας ελέγχου) για εύκολες μεταβολές του περιεχομένου από το διαχειριστή, χωρίς την εξάρτηση από προγραμματιστή, συμπιέζοντας τα λειτουργικά έξοδα της ομάδας και το περιττό άγχος.
 • Μηχανισμός φόρτωσης πολυμέσων από τον διαχειριστή στη βιβλιοθήκη του website, με δυνατότητα επεξεργασίας, χρήσης στο περιεχόμενο και αποθήκευσής τους.
 • Ανάπτυξη για συμβατότητα με όλους τους μεγάλους browsers και λειτουργικά.
 • Προσθήκη του συνόλου του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες, video της επιχείρησης) σε όλες τις σελίδες του website, έως και την παράδοση του Έργου.
 • Παρακολούθηση της ανάπτυξης του website σύμφωνα με τις απαιτήσεις σας, μέχρι το τελικό, επιθυμητό αποτέλεσμα. Σας δίνεται ιδιωτική πρόσβαση στη φάση της κατασκευής, δημιουργώντας έτσι καινοτομικά μία διαφορετική σχέση μεταξύ ιδιοκτήτη και δημιουργού ενός website, κάτι που αποτελεί μέρος της κουλτούρας μας.

Προαιρετικά χαρακτηριστικά

 • Ανάπτυξη μηχανισμού εναλλαγής ελληνικής (EL) και αγγλικής γλώσσας (EN) ή οποιονδήποτε άλλων γλωσσών της επιλογής σας.
 • Δημιουργία εταιρικών λογαριασμών email σύμφωνα με το domain τύπου π.χ. info@to-site-mou.gr και οι οποίοι είναι ανεξάρτητοι από το server φιλοξενίας της εφαρμογής για μεγαλύτερη ευελιξία.

To top

2. Ανάπτυξη εξειδικευμένων χαρακτηριστικών για βελτίωση της εμπειρίας χρήστη του website και αύξηση των πωλήσεων

 • Δυνατότητα προσθήκης banners και σημεία προβολής video στο layout του website.
 • Δυνατότητα προβολής λογοτύπων συνεργασιών, χορηγών, φορέων, brands, κ.τ.λ.
 • Δυνατότητα για κατέβασμα (downloading) με το πάτημα ενός κουμπιού, αρχείων pdf, (π.χ. κατάλογος, κτλ.), αρχείων zip ή οποιασδήποτε άλλης μορφής αρχείων που θα φανούν χρήσιμα στους επισκέπτες του website.
 • Κατασκευή φόρμας επικοινωνίας για άμεση αποστολή μηνυμάτων των επισκεπτών σε email της ομάδας, εύχρηστα και με ασφάλεια, χρησιμοποιώντας επιπλέον μεθόδους anti-spam.
 • Πλήρη Στατιστικά

Προαιρετικά χαρακτηριστικά

 • Κατασκευή τμήματος άρθρων (blog) για δυνατότητα τακτικής και εύχρηστης ενημέρωσης του website με επίκαιρο περιεχόμενο (επίκαιρες εξελίξεις της επιχείρησης, του κλάδου, συμβουλές, δελτία τύπου, κτλ.) και δυνατότητα διαμοιρασμού του περιεχομένου στα social media. Έτσι ο ιδιοκτήτης του website αποκτά τη δυνατότητα να προσθέτει νέες σελίδες στο website με περιεχόμενο που έχει αξία για την προβολή της επιχείρησής του, μέσα από ένα εύχρηστο και φιλικό περιβάλλον διαχείρισης.
  To τμήμα των άρθρων (blog) είναι ικανό να διαθέτει:
  • Δυνατότητα προσθήκης και μετονομασίας κατηγοριών και υποκατηγοριών άρθρων, χωρίς περιορισμό
  • Ετικέτες για την ταξινόμηση του περιεχομένου
  • Μηχανισμό σχετικών άρθρων
  • Μηχανισμό για σχόλια επισκεπτών
 • Φίλτρα ταξινόμησης των προϊόντων/υπηρεσιών ανά περίπτωση, κατηγορία.
 • Χάρτης Google Map με pin που παρουσιάζει την τοποθεσία της φυσικής έδρας της επιχείρησης.
 • Κατασκευή φορμών εγγραφής των επισκεπτών στο Νewsletter της επιχείρησης, με στόχο τη συλλογή διευθύνσεων email των επισκεπτών και δυνατότητα χρήσης τους μετέπειτα σε καμπάνιες Εmail Μarketing. Τα στοιχεία των εγγεγραμμένων θα αποστέλλονται στο email της επιχείρησης.
  Σημειώστε ότι για τις καμπάνιες Email Marketing χρησιμοποιούνται εξειδικευμένες υπηρεσίες, στις οποίες γίνεται η διαχείριση των λιστών συνδρομητών, η μαζική αποστολή των newsletters και οι αναφορές στατιστικών. H τακτική αυτή δεν επιβαρύνει το website και προσφέρει μεγαλύτερες δυνατότητες στο Email Marketing, αφού οι πλατφόρμες των υπηρεσιών είναι κατασκευασμένες για το σκοπό αυτό.

To top

3. Ενέργειες για τη μέγιστη ταχύτητα φόρτωσης του website

 • Φιλοξενία Cloud VPS website hosting, απεριόριστης επισκεψιμότητας για την εφαρμογή του website της επιχείρησης. H τεχνολογία του server είναι Cloud VPS (και όχι επιπέδου shared hosting) και η παραμετροποίησή του είναι υπό την επίβλεψη της εταιρείας μας. Έτσι βελτιώνουμε την ταχύτητα, την ασφάλεια και την εμπειρία χρήσης ως προς τον τελικό επισκέπτη και λαμβάνουμε παράλληλα μία ελάχιστη ώθηση από τη Google, που ελέγχει την ταχύτητα φόρτωσης ενός website για να το «ευνοήσει» στην κατάταξη των αποτελεσμάτων της Google Αναζήτησης.
 • Βελτιστοποίηση και συμπίεση των φωτογραφιών – γραφικών για χρήση στο διαδίκτυο, χωρίς εμφανείς απώλειες ποιότητας, με αποτέλεσμα τις πολύ καλύτερες ταχύτητες φόρτωσης. Χρησιμοποιείται εξειδικευμένο λογισμικό για την παραγωγή των φωτογραφιών στις σωστές διαστάσεις, με το κατάλληλο μέγεθος αρχείων και γίνεται αφαίρεση στοιχείων από τα αρχεία τους που δεν είναι ορατά (π.χ. μοντέλο φωτογραφικής μηχανής, στοιχεία προγράμματος γραφιστικής επεξεργασίας, κτλ.) με στόχο καλύτερες ταχύτητες φόρτωσης (κυρίως στα κινητά).
 • Συνδυασμός και ελαχιστοποίηση των αρχείων (combine, minify) που αποτελούν το website με αποτέλεσμα το μικρότερο μέγεθός τους, τα λιγότερα αιτήματα προς το server και κατά συνέπεια την καλύτερη ταχύτητα φόρτωσης για τους επισκέπτες.
 • Εφαρμογή μεθοδολογίας τεχνικών Caching κατά τις οποίες, χάριν απλότητας, οι σελίδες του website, στατικά αρχεία, γραφικά, κ.ά. αποθηκεύονται προσωρινά στο server ή και στη συσκευή του χρήστη μετά την πρώτη του επίσκεψη, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνουμε καλύτερες ταχύτητες φόρτωσης και εμπειρία χρήστη.
 • Χρήση τεχνολογιών Content Delivery Network για τα multimedia και τα στατικά αρχεία του website. Αυτό σημαίνει για εσάς ότι τα αρχεία αυτά θα εμφανίζονται στον επισκέπτη από παγκόσμιο δίκτυο servers που λειτουργούν ταυτόχρονα, συμπληρωματικά με το χώρο φιλοξενίας του website και πάντα από τοποθεσία server που είναι η κοντινότερη στην τοποθεσία του επισκέπτη. Επί πρόσθετα αποκτάτε ένα ακόμη επίπεδο προσωρινής μνήμης (cache). Η διαφορά στην ταχύτητα φόρτωσης είναι σημαντική και η ασφάλεια του συστήματος ενισχύεται.

To top

4. Ενέργειες για την ασφάλεια του website

 • Παραμετροποίηση του κώδικα για απόκρυψη της σελίδας σύνδεσης στον Πίνακα Ελέγχου από εύκολα προσβάσιμη διεύθυνση, αυξάνοντας κατακόρυφα την ασφάλεια του website. Δημιουργία διεύθυνσης πρόσβασης στον πίνακα ελέγχου του διαχειριστή που δεν είναι εύκολο να ανιχνευτεί από τρίτους.
  Παράδειγμα «εύκολης» πρόσβασης στη συγκεκριμένη σελίδα αποτελεί το http://paradeigma.gr/admin που χρησιμοποιεί διεύθυνση για σύνδεση στον πίνακα ελέγχου ευρέως διαδεδομένη.
 • Απόκρυψη και ασφάλιση των κρίσιμων αρχείων του website, τα οποία περιέχουν σημαντικές πληροφορίες για τη λειτουργία του website και αποτελούν τον συνηθισμένο στόχο κακόβουλων ενεργειών.
 • Δημιουργία μηχανισμού για τον αποκλεισμό οποιασδήποτε προσπάθειας σύνδεσης στον πίνακα ελέγχου με εισαγωγή λανθασμένων κωδικών πρόσβασης, πέρα από τις 3 προσπάθειες. Έτσι αποφεύγουμε κακόβουλες επιθέσεις, όπου μέσω προγράμματος γίνεται η προσπάθεια σύνδεσης με τη χρήση πολλών συνδυασμών κωδικών πρόσβασης.
 • Δημιουργία μηχανισμού για την παρακολούθηση του χρόνου που είναι online το website κάθε μήνα, γεγονός που μας βοηθάει να διαπιστώνουμε πιθανά προβλήματα στο server και να εντοπίζουμε τα διαστήματα όπου το website είναι offline.
 • Δημιουργία μηχανισμού για backup του website, με δυνατότητα αποθήκευσης του αντιγράφου ασφαλείας σε κάποια από τις επιλογές όπως σε backup server (εκτός του server φιλοξενίας), στον αποθηκευτικό χώρο Google Drive (προτείνεται), στο Dropbox και χειροκίνητη λήψη backup ολόκληρου του website και της βάσης δεδομένων, για τη μέγιστη ασφάλεια. Έτσι ότι και να συμβεί υπάρχει η επιλογή της επαναφοράς του website στην πρόσφατή του κατάσταση.
 • Δημιουργία μηχανισμού anti-spam με τον οποίο αποφεύγουμε έξυπνα τη λήψη ανεπιθύμητων μηνυμάτων που αποστέλλονται μαζικά στους ιδιοκτήτες website και πολλές φορές εμπεριέχουν κινδύνους.
 • Χρήση Πιστοποιητικού SSL για την δημιουργία κρυπτογραφημένης σύνδεσης ανάμεσα στο website και το server. Τα οφέλη που έχουμε είναι ότι η διεύθυνση του website εμφανίζεται σε μορφή https//: π.χ. https://paradeigma.gr εμπνέοντας εμπιστοσύνη και αξιοπιστία στους επισκέπτες. Παράλληλα η Google βελτιώνει την κατάταξη των εφαρμογών που χρησιμοποιούν SSL στα αποτελέσματά της.

To top

5. Ενέργειες για τις μηχανές αναζήτησης (SEO)

 • Προσθήκη του λογισμικού Analytics της Google για πλήρη στατιστικά επισκεψιμότητας. Παραμετροποίηση του λογισμικού, ώστε να απομονώνονται οι πλασματικές επισκέπτες από spam referrals, παγκόσμιο φαινόμενο το οποίο αλλοιώνει την πραγματική εικόνα των στατιστικών μας.
 • Προσθήκη Search Console της Google (ex Webmaster Tools), όπου μας παρέχονται δεδομένα και κατευθύνσεις για τη συνεχή βελτίωση του website στον τομέα των μηχανών αναζήτησης από την ίδια την Google.
 • Καταχώρηση του website στις μεγαλύτερες μηχανές αναζήτησης Google, Yahoo, Bing.
 • Κατασκευή δυναμικού XML sitemap που θα ενημερώνεται αυτόματα σε κάθε νέα προσθήκη περιεχομένου στο website. Αυτό μας ευνοεί σημαντικά στην καθοδήγηση των μηχανών αναζήτησης, την ενημέρωσή τους για νέες προσθήκες περιεχομένου και την κατάταξη του περιεχομένου μας αυτού στις σελίδες των αποτελεσμάτων τους.
 • Δυνατότητα επεξεργασίας όλων των σελίδων του website, ώστε να δείχνουν σωστά στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης, σύμφωνα με το επιτρεπόμενο μήκος κειμένου. Πραγματοποιείται παραμετροποίηση και βελτιστοποίηση στον κώδικα της κάθε σελίδας ξεχωριστά, με τεχνικές Search Engine Optimization (SEO).
  Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι τίτλοι, οι διευθύνσεις και οι περιγραφές των αποτελεσμάτων που εμφανίζονται στις μηχανές αναζήτησης να μην «κόβονται» και να προβάλλουν το κείμενο που εμείς επιθυμούμε και όχι αυτό που επέλεξε η μηχανή. Έτσι τα αποτελέσματα του website δείχνουν πιο ελκυστικά στον χρήστη για να τα επισκεφτεί και να επωφεληθούμε με δωρεάν επισκεψιμότητα.

  Παράδειγμα:
  Παράδειγμα αποτελέσματος Αναζήτησης Google
 • Δημιουργία σωστής δομής της διεύθυνσης της κάθε σελίδας του website, με λατινικούς χαρακτήρες, διαχωρισμό των λέξεων με παύλες “-” (ενδεδειγμένη πρακτική από τις μηχανές αναζήτησης) και περιγραφικό τρόπο για τον χρήστη.
  Παράλληλα όταν κοινοποιηθεί η διεύθυνση αυτή στα social media, σε κάποιο email ή οπουδήποτε αλλού, θα εμφανίζεται σωστά στους επισκέπτες. Δεν θα εμφανίζεται με κωδικοποιημένους χαρακτήρες του τύπου:

  http://www.paradeigma.gr/site/page/%CE%A5%CF%80%CE%B7%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%82?CMCCode=1004&extLang=

  ή με δομή χωρίς επικοινωνιακό νόημα, που περιλαμβάνει σύμβολα του τύπου:

  http://www.paradeigma.gr /product.php?productid=20224&cat=733&page=1

  Έτσι με τη σωστή δομή διευθύνσεων βοηθάμε τις μηχανές αναζήτησης να “διαβάσουν” ευκολότερα το website και παράλληλα ο χρήστης γνωρίζει ακριβώς σε ποια σελίδα βρίσκεται (ή ποια σελίδα κοινοποιείται) ακόμη και αν δει μόνο τη διεύθυνσή της.
 • Απόκρυψη από τις μηχανές αναζήτησης όσων σελίδων δεν χρειάζονται και δεν παρουσιάζουν κάποια χρησιμότητα για την προώθηση SEO του website.
 • Δημιουργία μηχανισμού on page SEO στον Πίνακα Ελέγχου για εύκολη πρόσβαση του διαχειριστή στον τίτλο, στη δομή της διεύθυνσης και την περιγραφή που θα εμφανίζουν οι μηχανές αναζήτησης στα αποτελέσματά τους για κάθε σελίδα του website. Έτσι οι μελλοντικές προσθήκες περιεχομένου θα μπορούν να έχουν επίσης την σωστή εικόνα στις μηχανές αναζήτησης και στους επισκέπτες.
 • Επικύρωση της κατασκευής του website για κινητές συσκευές από το επίσημο εργαλείο της ίδια της Google, γεγονός που λαμβάνεται υπόψη για τον τρόπο εμφάνισης ενός website στα αποτελέσματα αναζήτησης. To εργαλείο Mobile-Friendly Test διατίθεται στη διεύθυνση: https://search.google.com/test/mobile-friendly

To top

6. Ενέργειες για τα social media

 • Προσθήκη εικονιδίων social media (buttons) και διασύνδεση του website με τα κοινωνικά δίκτυα της επιλογής μας. Όταν τα επισκεφτεί ο χρήστης οδηγείται στην αντίστοιχη σελίδα του website στα κοινωνικά δίκτυα.
 • Προσθήκη μηχανισμού social sharing (κοινοποιήσεων), ώστε ο επισκέπτης να έχει τη δυνατότητα να μοιραστεί εύκολα και σωστά στα social media ότι χρήσιμο και αξιόλογο ανακαλύπτει στο website. Έτσι ο επισκέπτης γίνεται «διαφημιστής» της επιχείρησης.
 • Δημιουργία μηχανισμού για εύκολη πρόσβαση του διαχειριστή στον τίτλο, την περιγραφή και την φωτογραφία που θα εμφανίζεται στα social media όταν πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε κοινοποίηση περιεχομένου του website. Έτσι οι μελλοντικές προσθήκες περιεχομένου θα μπορούν να έχουν επίσης την σωστή εικόνα στα social media όταν κοινοποιούνται από τους επισκέπτες.
 • Δυνατότητα επεξεργασίας όλων των σελίδων ώστε να δείχνουν με τον καλύτερο τρόπο όταν κοινοποιούνται στα social media. Γίνεται παραμετροποίηση των φωτογραφιών, τίτλων και περιγραφών όλων των σελίδων του website χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο Open Graph. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνουμε να δείχνει σωστά το περιεχόμενό μας όταν κοινοποιηθεί στα social media, με τη σωστή – μέγιστη διάσταση φωτογραφίας και χωρίς να «κόβονται» τίτλοι και περιγραφές της κοινοποίησης – ανάρτησης.

  Ακολουθεί απεικόνιση μίας σωστής κοινοποίησης στο Facebook:

  Παράδειγμα Facebook sharing

To top

7. Δυνατότητες μελλοντικής επέκτασης

Το νέο website σας θα αναπτυχθεί έχοντας υποδομή με επεκτασιμότητα. Αυτό σημαίνει ότι θα έχετε τη δυνατότητα να προχωρήσετε σε μελλοντικές βελτιώσεις και προσθήκες με το ελάχιστο δυνατό κόστος υλοποίησης. Παράλληλα θα είμαστε πάντα διαθέσιμοι να σας προσφέρουμε λύσεις κατόπιν αιτήματός σας σχετικά με επεκτάσεις που θα βοηθήσουν την επιχείρησής σας.

To top

8. Εκπαίδευση Διαχειριστή

Μετά την ολοκλήρωση των φάσεων της ανάπτυξης και δοκιμών του website, με χαρά μας θα εκπαιδεύσουμε τον Διαχειριστή σχετικά με τη χρήση της πλατφόρμας, καθώς και τη χρήση του μηχανισμού για το on page SEO και τα social media που θα ενσωματωθεί στον Πίνακα Ελέγχου. Θέλουμε εσείς ή οι συνεργάτες σας να νιώθετε αυτοπεποίθηση και να απολαμβάνετε να εργάζεστε επάνω στο νέο website της επιχείρησής σας.

Ευχαριστούμε!